VU-PUC kanjers

23 leerlingen van Broklede kregen het voor elkaar. Zij volgden met succes masterclasses naast hun reguliere schoolprogramma en sloten de masterclass af met een mooi certificaat.  Hieronder het overzicht van de masterclasses die de verschillende leerlingen volgden.

VOORJAAR

Masterclass Naam  
Blik op de Holocaust Beau-Fille Stokkink
Blik op de Holocaust Lisa Boshuizen
Crime in the city Tessa van Leeuwen
Crime in the city Famke Martens
Duurzame innovaties Mette Beekman
Illusies en waarnemen Riëlle Kroon
Illusies en waarnemen Noa Stuurop
Politiek Stratego Daniël Tunzi
Speltheorie en het sociaal contract Lotte Neijmeijer
Verslaving: ziekte of eigen schuld Femke Buiks
Ysselijck geschreeuw: emoties van vroeger Lotte Koops
Zwarte gal en andere humor Saartje de Mol van Otterloo
NAJAAR
Big data sciences Charlie Nijenhuis
Markt in beweging Fenne Rietveld
Medische fysica Lieke Hamoen
USA 2016 en de wereldpolitiek Mitch Opperhuizen
USA 2016 en de wereldpolitiek Melissa van der Sluis
USA 2016 en de wereldpolitiek Niels Kramer
USA 2016 en de wereldpolitiek Mees Bouweriks
Van Gogh van dichtbij Lotte Koops
Vraagtekens bij internationale veiligheid Marieke Kalf
Vraagtekens bij internationale veiligheid Lukas Kiezebrink
Vraagtekens bij internationale veiligheid Bastiaan Dierks

 

Wij feliciteren onze leerlingen van harte met het behaalde resultaat.

Het volgen van een masterclass is een uitdaging voor leerlingen uit de bovenbouw van het vwo. Broklede heeft een samenwerkingsverband met de VU, waardoor het voor leerlingen van Broklede mogelijk is naast hun reguliere programma een masterclass te volgen. Het samenwerkingsverband is bekend onder de naam VU-PUC. (Pre University College aan de Vrije Universiteit).
Niet elke leerling komt voor deelname in aanmerking. Leerlingen die geïnteresseerd zijn, moeten solliciteren bij de schoolcoördinatoren Robin Bakker en Francis Kosterman. De geselecteerde kandidaten mogen een eerste en een tweede keuze aangeven en worden vervolgens ingedeeld.
Niet elke leerling mocht deelnemen aan de masterclass van de eerste keuze, maar dat werd in de meeste gevallen soepel opgelost. Zij die echt niet voor hun tweede keuze wilden gaan, mogen het in het najaar nog eens proberen, zonder opnieuw het solliitatieproces te doorlopen.
Het verkrijgen van een certificaat vereist een actieve deelname voor, tijdens en na de drie tot vier bijeenkomsten van de masterclass die wordt afgesloten met een presentatie voor ouders en geïnteresseerden. Deelname aan de masterclasses bieden een uitdaging, verruimen de blik, bieden een kennismaking met de universitaire manier van werken, zorgen voor een netwerk en staan goed op het curriculum vitae. Het laatste is van belang om voor de studie van je keuze in aanmerking te komen.

Laatste Nieuws

Model European Parliament Nationaal

Eind september deed Broklede mee aan het Model European Parliament Nationaal. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!

Lees meer >

Ook dit najaar krijgen leerlingen van 5vwo en 6vwo kans om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan een van de dertien masterclasses op de universiteit.

Lees meer >
Top