Plusleerlingen maken kennis met onze lesstof

Sinds kort volgen hoogbegaafde en plusleerlingen van basisscholen uit Maarssen speciale lessen op Broklede. Het zijn drie groepen van elk ongeveer 25 kinderen uit groep 8. Elke groep krijgt twee of drie lessen van 9-12 uur. Ze volgen les in biologie (microscopie), natuurkunde en scheikunde.

Dit project is gestart om een betere uitwisseling tussen basisscholen en Broklede te bewerkstelligen en de overstap naar het VO voor deze groep te vergemakkelijken. Daarnaast kunnen de basisscholen niet altijd die verrijking bieden die op Broklede vanzelfsprekend aanwezig is. Vanaf oktober 2016 volgden ca. 20 kinderen uit Breukelen deze lessen ook al.  Omdat de lesgevende Broklede docenten zonder uitzondering zeer enthousiast waren over de positieve, leuke en leergierige leerlingen krijgen nu de leerlingen uit Maarssen de kans.

De docenten worden bijgestaan door enkele leerlingen van 3 vwo, een juf uit Maarssen en een ouder. Er moet natuurlijk van Maarssen naar Breukelen gefietst worden. De eerste ervaringen zijn zeer positief. De leerlingen zijn heerlijk leergierig en enthousiast.

Na afloop van deze beknopte lessenserie wordt gekeken of en hoe dit experiment in de komende jaren zal worden voortgezet.

Laatste Nieuws

Model European Parliament Nationaal

Eind september deed Broklede mee aan het Model European Parliament Nationaal. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!

Lees meer >

Ook dit najaar krijgen leerlingen van 5vwo en 6vwo kans om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan een van de dertien masterclasses op de universiteit.

Lees meer >
Top