Actueel nieuws

Actueel 22-07-2019
De informatie voor het nieuwe schooljaar (2019-2020) wordt in de laatste week van augustus verzonden.
De administratie is vanaf woensdag 28 augustus a.s. weer aanwezig.


Actueel 15-07-2019


Klik hier voor de definitieve planning van vakanties en feestdagen 2019-2020. Het schema is gelijk aan de planning van de Rientjes Mavo.


Actueel 04-05-2019
Op vakantie naar Indonesië, Marokko, Kaapverdië, Turkije ……?
Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen gevaccineerd zijn.
Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Marokko en Turkije, maar ook voor Kaapverdië en andere landen ver weg zoals Indonesië, adviseren wij vaccinaties tegen o.a. besmettelijke geelzucht (hepatitis A).
Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoekjes op basisscholen verspreiden.
Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes.
Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over geelzucht en andere reis-gerelateerde ziekten vindt u op de website van GGD Reisvaccinaties.
Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl welke adviezen er gelden per land. U kunt eenvoudig online een afspraak maken bij GGD regio Utrecht (www.ggdru.nl/reizen). Download de app GGDreistmee.


Actueel 09-05-2019
Er is hoofdluis geconstateerd. Wij verzoeken u uw kind daarop te controleren en waar nodig maatregelen te nemen.

Wat doe je eraan?
Als er eenmaal hoofdluis geconstateerd is op school, is het lastig om er helemaal van af te komen. Alleen wanneer alle ouders hun kinderen controleren en de luizen en neten grondig behandelen, is er van hoofdluis af te komen.
De beste aanpak is om het haar twee weken lang elke dag goed door te kammen met een fijntandige kam. Het duurt 10 dagen voor een eitje van een hoofdluis uitkomt. De eitjes zijn moeilijk te verwijderen, maar hoofdluizen blijven in de luizenkam achter. Als u twee weken elke dag kamt, kunt u alle hoofdluizen verwijderen.
Besmetting kunt u proberen te voorkomen:
• gebruik niet elkaars muts, petje, sjaal, das, haarspeldjes, borstel en kam;
• controleer de haren van kinderen regelmatig met een fijne stofkam.
Kam het haar flink door met een fijne plastic stofkam boven een wit papier, een witte doek of wasbak. De luizen die eruit vallen zijn grijs of zwart.
Lees hier meer informatie over controleren en behandelen.

Actueel 18-04-2019
Heet onze internationale studenten welkom!
Een van de speerpunten van onze school is internationalisering. We richten de blik op de wereld om ons heen, maar we halen de wereld ook binnen de school. In de afgelopen jaren hebben we studenten van over de hele wereld een onderdak geboden in de school. Ze volgden onze lessen, ze leerden de taal en de cultuur. Maar voor de huisvesting van de leerlingen zijn we afhankelijk van ouders die voor langere tijd hun huis open stellen. Samen met Odette Rädecker, onze docente Frans, en de mensen van Travel Active wordt er voor een goede ondersteuning van de gastouders gezorgd. Ik hoop dat we komend schooljaar weer een aantal wereldstudenten mogen ontvangen.
Dick van Steenis
conrector

Actueel 09-04-2019Actueel 14-11-2018

Het examenreglement 2018-2019 en de PTA’s van de examen- en voorexamenklassen staan op de website. U kunt ze vinden onder deze link.

Actueel 16-04-2018

Klik hier voor de definitieve planning van vakanties en feestdagen 2018-2019.


Studiecoach Bert Korthof zet samen met een aantal tutoren het zeer toegankelijke Peer 2 Peer Broklede voort. Het doel van dit bijlesinstituut is om leerlingen te helpen betere resultaten te laten halen maar ook om de onderwijskundige en sociale vaardigheden van de tutoren te verbeteren.

Met Peer 2 Peer Broklede willen we het verschil maken. Leerlingen die de aansluiting bij een vak missen, om wat voor reden dan ook, en het huiswerk voor dat vak maar laten schieten, kunnen direct een tutor inschakelen. 
De bijlessen op school in tussenuren en na schooltijd worden heel laagdrempelig aangeboden. De tutoren mogen een kleine vergoeding (€ 6,- per bijles) van de leerling vragen.  Om goed zicht te houden op de organisatie en de kwaliteit van de bijlessen kan er alleen per bankoverschrijving aan de tutor betaald worden.

Voor meer informatie of voor aanmelding (met vermelding van een registratienummer per bijles) mailen naar p2p@broklede.nl.

Laatste Nieuws

Rita Kao

Onze internationale studente Rita Kao uit Taiwan heeft haar eindpresentatie gehouden in het Nederlands.

Lees meer >
We zijn trots!

Alle geslaagde leerlingen feliciteren we van harte met het behalen van dit prachtige resultaat. Jullie mogen trots zijn op jezelf!
We wensen de herkansers deze week heel veel succes. Zet ‘m op!

Lees meer >
Top