Scholennetwerk VU-PUC

Broklede is lid van het Noord-Hollandse scholennetwerk VU-PUC. Het netwerk bestaat uit 25 geselecteerde, deelnemende scholen die samen met medewerkers van de VU het project VU-PUC vorm en inhoud geven.

VU-PUC deelnemende scholen geven getalenteerde leerlingen een kans meer te doen en anders te leren dan binnen hun reguliere vwo-programma mogelijk is. Scholen laten hiervoor de leerlingen die geselecteerd worden, deel  nemen aan masterclasses die in het voor- en najaar worden aangeboden.

Leerlingen die een certificaat behalen voor het succesvol deelnemen aan een van de vele  masterclasses uit het aanbod, krijgen een voorsprong  bij studieselecties, kunnen kennis maken met de universitaire wereld, (waardoor b.v. studie-uitval door een verkeerd gekozen studie beperkt wordt), maar  krijgen vooral de kans hun kennis en kunde te verdiepen en te verbreden op een andere manier dan in hun reguliere vwo-opleiding.

Lees hier meer


Bericht 10 juni 2020
Begin je studie goed, begin Better Prepared!
De Vrije Universiteit en het Pre-University College bieden aan eerstegeneratiestudenten het programma Better Prepared aan, waarin de aankomende student voorafgaand aan het nieuwe studiejaar gedurende vier dagen al bekend raakt met studeren aan de VU.
Deze zomer zal Better Prepared online plaats gaan vinden. De studenten kunnen vanuit huis het programma volgen en hebben daarbij veel contact met docenten en student-coaches van de VU. Ze hebben college over “onderzoek doen, hoe dan?”, “academische vaardigheden, wat dan?”, en “studeren doe je: zo!”. Op deze manier krijgen de studenten inzicht in eigen motivaties, studiekeuzes, talenten, competenties en valkuilen.

Via videoconferencing zullen ze worden begeleid door studentcoaches en ontmoeten daar ook alvast medestudenten. Vanuit VUmc, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de School of Business and Economics worden waardevolle interactieve workshops aangeboden. Het programma wordt afgesloten met een essay over de motivatie om te gaan studeren en een mooi certificaat.

Better Prepared is voor leerlingen uit 5V en wordt gehouden op 12, 13, 14, 17 & 18 augustus 2020. Elke dag begint het online-programma om 10:00 uur en eindigt om 15:15 uur. Op dinsdag 18 augustus is de afsluiting ook digitaal en duurt van 15:00 tot 19:00 uur. De kosten voor deelname is € 20,00.

Leerlingen die geïnteresseerd zijn kunnen zich voor het programma aanmelden via dit formulier.

Informatie: Francis Kosterman en Robin Bakker/ schoolcoördinatoren VU-PUC
f.kosterman@broklede.nl en r.bakker@broklede.nl


Laatste Nieuws

We zijn trots!

Beste/lieve leerling in 5havo of 6vwo,
In dit bizarre en bijzondere schooljaar nemen de meesten van jullie afscheid van Broklede. Maar wij nemen ook afscheid van jou.

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top