Scholennetwerk VU-PUC

Broklede is lid van het Noord-Hollandse scholennetwerk VU-PUC. Het netwerk bestaat uit 25 geselecteerde, deelnemende scholen die samen met medewerkers van de VU het project VU-PUC vorm en inhoud geven.

VU-PUC deelnemende scholen geven getalenteerde leerlingen een kans meer te doen en anders te leren dan binnen hun reguliere vwo-programma mogelijk is. Scholen laten hiervoor de leerlingen die geselecteerd worden, deel  nemen aan masterclasses die in het voor- en najaar worden aangeboden.

Leerlingen die een certificaat behalen voor het succesvol deelnemen aan een van de vele  masterclasses uit het aanbod, krijgen een voorsprong  bij studieselecties, kunnen kennis maken met de universitaire wereld, (waardoor b.v. studie-uitval door een verkeerd gekozen studie beperkt wordt), maar  krijgen vooral de kans hun kennis en kunde te verdiepen en te verbreden op een andere manier dan in hun reguliere vwo-opleiding.

Lees hier meer.


24-01-2019
Kansen krijgen….kansen nemen
, wie mag er naar een masterclass?

Van maart tot juni 2019 starten de voorjaarsclasses op de universiteit weer. 4vwo’ers en 5vwo’ers mogen – na selectie- deelnemen. Er zijn 11 masterclasses die gedurende vier dagdelen verzorgd worden. Broklede mag 11 leerlingen laten deelnemen.
Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo van Broklede, mogen onder voorwaarden deelnemen aan deze masterclasses. Deelname vindt plaats náást het volgen van het reguliere programma, dus leerlingen moeten goed kunnen plannen en over discipline beschikken.
Deelname aan masterclasses heeft voor jou als leerling een meerwaarde, want je ontmoet nieuwe mensen, maakt kennis met de universiteit, doet een keertje universitair onderzoek en je bemachtigt – als je alles naar behoren doorloopt- een certificaat waarmee de toegang tot een studie vergroot kan worden.

Vroeger haalde je een vwo-diploma en dan kon je door naar de universiteit. Tegenwoordig wordt er meer verwacht. Het volgen van een masterclass is dus om verschillende redenen een heel goed idee.
Informatie: Francis Kosterman en Robin Bakker/ schoolcoördinatoren VU-PUC
f.kosterman@broklede.nl en r.bakker@broklede.nl


2017-2018
23 leerlingen van Broklede kregen het voor elkaar. Zij volgden met succes masterclasses naast hun reguliere schoolprogramma en sloten de masterclass af met een mooi certificaat.  Hieronder het overzicht van de masterclasses die de verschillende leerlingen volgden.

VOORJAAR

Masterclass Naam  
Blik op de Holocaust Beau-Fille Stokkink
Blik op de Holocaust Lisa Boshuizen
Crime in the city Tessa van Leeuwen
Crime in the city Famke Martens
Duurzame innovaties Mette Beekman
Illusies en waarnemen Riëlle Kroon
Illusies en waarnemen Noa Stuurop
Politiek Stratego Daniël Tunzi
Speltheorie en het sociaal contract Lotte Neijmeijer
Verslaving: ziekte of eigen schuld Femke Buiks
Ysselijck geschreeuw: emoties van vroeger Lotte Koops
Zwarte gal en andere humor Saartje de Mol van Otterloo
NAJAAR
Big data sciences Charlie Nijenhuis
Markt in beweging Fenne Rietveld
Medische fysica Lieke Hamoen
USA 2016 en de wereldpolitiek Mitch Opperhuizen
USA 2016 en de wereldpolitiek Melissa van der Sluis
USA 2016 en de wereldpolitiek Niels Kramer
USA 2016 en de wereldpolitiek Mees Bouweriks
Van Gogh van dichtbij Lotte Koops
Vraagtekens bij internationale veiligheid Marieke Kalf
Vraagtekens bij internationale veiligheid Lukas Kiezebrink
Vraagtekens bij internationale veiligheid Bastiaan Dierks

Wij feliciteren onze leerlingen van harte met het behaalde resultaat.

Het volgen van een masterclass is een uitdaging voor leerlingen uit de bovenbouw van het vwo. Broklede heeft een samenwerkingsverband met de VU, waardoor het voor leerlingen van Broklede mogelijk is naast hun reguliere programma een masterclass te volgen. Het samenwerkingsverband is bekend onder de naam VU-PUC. (Pre University College aan de Vrije Universiteit).
Niet elke leerling komt voor deelname in aanmerking. Leerlingen die geïnteresseerd zijn, moeten solliciteren bij de schoolcoördinatoren Robin Bakker en Francis Kosterman. De geselecteerde kandidaten mogen een eerste en een tweede keuze aangeven en worden vervolgens ingedeeld.
Niet elke leerling mocht deelnemen aan de masterclass van de eerste keuze, maar dat werd in de meeste gevallen soepel opgelost. Zij die echt niet voor hun tweede keuze wilden gaan, mogen het in het najaar nog eens proberen, zonder opnieuw het sollicitatieproces te doorlopen.
Het verkrijgen van een certificaat vereist een actieve deelname voor, tijdens en na de drie tot vier bijeenkomsten van de masterclass die wordt afgesloten met een presentatie voor ouders en geïnteresseerden. Deelname aan de masterclasses bieden een uitdaging, verruimen de blik, bieden een kennismaking met de universitaire manier van werken, zorgen voor een netwerk en staan goed op het curriculum vitae. Het laatste is van belang om voor de studie van je keuze in aanmerking te komen.

Laatste Nieuws

Op zoek naar een leuke school?

Hallo 8e groeper, ben je uitgeloot of om een andere reden nog op zoek naar een leuke school?

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top