Actueel nieuws

Actueel 19-05-2020
Webinar studiefinanciering aanvragen: hoe werkt het?
Op dinsdag 2 juni 2020 organiseert DUO het webinar “Studiefinanciering aanvragen: hoe werkt het? De praktische zaken”. Dit webinar is een vervolg op het webinar “Studiefinanciering in het hoger onderwijs” dat plaatsvond op 26 september 2019.
De live uitzending van dit webinar begint om 19.30 uur. In de uitzending worden praktische zaken behandeld waar aankomend studenten mee te maken krijgen.
Op de site van DUO kunnen ouders en studenten zich aanmelden voor dit webinar. Ook kunnen ze hier oude webinars bekijken.


Actueel 24-03-2020
Vaccinaties meningokokken uitgesteld
Het RIVM heeft besloten dat alle groepsvaccinaties worden uitgesteld, vanwege het coronavirus. Omdat Meningokokken W nog steeds voorkomt in Nederland is lang uitstellen van deze vaccinatie geen optie. Het is de bedoeling om deze vaccinatie nog voor 1 juli 2020 te geven. De uitvoering ervan gaat in aangepaste vorm plaatsvinden.
De jongeren die wonen in provincie Utrecht ( met uitzondering van gemeente Utrecht) hebben eerder een uitnodiging ontvangen voor de meningokokken vaccinatie. Deze uitnodiging gaat dus niet door. Je ontvangt een nieuwe uitnodiging. Dit kan even duren. Bewaar de eerste uitnodiging wel. Hierin zit het vaccinatiebewijs en een oproepkaart die we nodig hebben bij de nieuwe afspraak.
Voor informatie kijk op www.ggdru.nl

Voor jongeren die wonen buiten de provincie Utrecht of in gemeente Utrecht, kijk op de website van je eigen GGD voor verdere informatie.


Actueel 20-03-2020
Lees hier de vakantieplanning 2020-2021


Actueel 16-03-2020
Wil je je boeken ophalen? Dan kan dat volgens het schema hieronder. Alle leerlingen zijn hierover gemaild.
Schema/rooster boeken ophalen uit kluis – 16-3-2020


Actueel 02-03-2020
Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Hierbij wil ik u informeren over de richtlijnen die wij op RSG Broklede en op de Rientjes Mavo hanteren met betrekking tot het Coronavirus. Wij volgen hierin de adviezen van het RIVM. Zij vermelden op dit moment als belangrijkste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Op school hebben wij alle collega’s geadviseerd om voorlopig geen handen te schudden. Ook niet aan het begin van een lesuur in de deuropening.
Het RIVM adviseert op dit moment het volgende over thuis blijven:

Sommige mensen vragen we om fysiek contact met anderen te beperken (social distancing). Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet geraakt kunnen zijn met het coronavirus. Dat betekent dat zij niet naar hun werk of school mogen. Ze kunnen wel eventueel thuiswerken. Ze mogen wel even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen, maar moeten er daarbij op letten dat ze op afstand van anderen blijven en geen lichamelijk contact maken. Dit geldt voor de volgende twee groepen mensen:
• Huisgenoten van patiënten met COVID-19
• Mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en verkoudheidsklachten of koorts hebben. Het gaat om de volgende gebieden:
o China (inclusief Hong Kong en Macau)
o Singapore
o Zuid-Korea
o Iran
o de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Deze klachten kunnen het begin zijn van COVID-19. Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Bel met de huisarts als de klachten erger worden.
Ik benadruk dat we op beide scholen de sociale veiligheid van al onze leerlingen hoog in het vaandel hebben. Voor de vakantie hebben wij gemerkt dat er pesterijen plaatsvonden naar aanleiding van het virus. Ik doe hierbij een beroep op iedereen om er zorg voor te dragen dat iedereen zich op school welkom en veilig voelt, ongeacht zijn of haar afkomst of voorkeuren.
Als de richtlijnen van het RIVM wijzigen, dan passen wij ons beleid daarop aan.

Buitenlandse reizen
Met betrekking tot de geplande reizen hebben wij besloten dat we tot en met de meivakantie alle inkomende en uitgaande internationale excursies/reizen cancelen. Waar mogelijk onderzoeken we of uitstel mogelijk is.
We nemen dit drastische besluit vanwege het feit dat wij onze verantwoordelijkheid willen nemen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, maar vooral ook vanwege het mogelijke quarantainerisico dat bij de betreffende reizen speelt op dit moment. We willen voorkomen dat leerlingen en/of collega’s voor langere tijd vast komen te zitten in het buitenland.

Voor binnenlandse excursies bekijken we per geval of er een vergroot risico is op contact met derden. In dat geval gaat de excursie niet door. Als er sprake is van een situatie waarbij de leerlingen samen met een collega op pad gaan, zonder contact met andere groepen, kan de excursie wat ons betreft doorgang vinden. De organiserende collega’s overleggen dit per situatie met de schoolleiding.

Wat betreft de Oeganda-reis in april: hierover gaan we z.s.m. in overleg met de betrokkenen.

Met vriendelijke groet,

Dick Frantzen
Rector-bestuurder
______________________________________

Actueel 06-12-2019

instructies leerlingen toetsweek dec 2019


Actueel 05-12-2019
Bibliotheek:
De ingekochte digitale bronnen zijn voor bibliotheekleden ook thuis beschikbaar.
Lees hier meer.


Actueel 29-10-2019
Wij, Munise Bayrak en Delano Neslo, van stichting Jeugd-Punt zijn ook dit schooljaar weer actief als schoolcoaches op Broklede. Wij zijn een vraagbaak/aanspreekpunt voor leerlingen die ergens mee zitten of om zomaar ‘ff te kletsen’ over de dagelijkse dingetjes. We zijn elke dinsdag en donderdag tussen 10:30 en 13:30 uur aanwezig in de leerlingenkamer en zijn zo nodig via de mail te bereiken:
m.bayrak@broklede.nl, d.neslo@broklede.nl


Actueel 26-09-2019
Vacature Leerlinggeleding Medezeggenschapsraad!
Beste leerlingen,
Wil jij meepraten en meebeslissen over schoolzaken op Broklede? Wil jij de stem zijn die leerlingen van de hele school representeert? Lijkt het je interessant om eens in de zes weken naar een vergadering te komen om te zowel te luisteren als ideeën in te brengen? Dat komt mooi uit, want de Medezeggenschapsraad (MR) zoekt een nieuw lid. De MR bestaat uit personeel, ouders en leerlingen. Als jij een enthousiaste leerling bent die medeleerlingen wil vertegenwoordigen, inspraak wil hebben op het beleid van de school en een pluspunt op je CV wil hebben, stuur dan nu een mail naar mr@broklede.nl. Als er meer dan één leerling zich aanmeldt zullen er verkiezingen gehouden worden.
Sluitingsdatum aanmelding kandidaten: 07-10-2019
Namens de leerlinggeleding van MR Broklede,
Nova van Schaik en Frank van der Schaft


Actueel 09-01-2019

De Broklede app is in de lucht. Deze is vooral bedoeld voor de (nieuwe) 1e jaars leerlingen. Download ‘m via je playstore.


 

Laatste Nieuws

Broklede Oscars 2020

De winnaars van 2020 zijn bekend!

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top