Mike Raave

Ik heb op vrijdag 18 mei jl. meegedaan aan een toneelstuk met mijn muziekvereniging Viribus Unitis (‘vereende krachten’) uit Wilnis onder schooltijd.
Met twee acteurs en wat kleine rolletjes in het orkest hebben wij het toneelstuk de Vuurvogel 2 keer opgevoerd in de Schouwburg van Amstelveen voor basisschool kinderen uit de regio De Ronde Venen. Dit was deel van een basisscholenproject, waar de muziekvereniging kinderen probeert enthousiast te maken om een muziekinstrument te gaan spelen.
Tijdens het toneelstuk verzorgde wij ook de live muziek, wat ook erg leuk was om te doen, ook omdat het toneelstuk zo heel anders was dan de meeste toneelstukken. Terwijl mijn klasgenoten een normale lesrooster hadden, stond ik om 9:00 klaar in zwart/wit kleding om voor de laatste keer het toneelstuk te doorlopen. Om 11:00 ging de kleine zaal open en zat de tribune helemaal vol. Daarna om 13:30 was de tweede voorstelling en rond 14:30 was het alweer afgelopen. Beide keren gingen erg goed en de zaal zat ook de tweede keer helemaal vol. Het was leuk om de muziek te spelen en de kinderen waren na afloop erg enthousiast over het toneelstuk, wat een goed gevoel gaf. Ook hebben we als orkest genoeg lol gehad met het oefenen, dat maakte het toch een erg gezellige en vertrouwde sfeer. Daarnaast had ik nooit verwacht dat ik ooit backstage in de Schouwburg van Amstelveen zou komen, maar dat heb ik dus ook mooi meegepakt tijdens deze activiteit. Normaal geven wij als muziekvereniging een paar keer per jaar een concert in een zaal of buiten in de zomer, maar dit was iets heel anders.
Ik ben erg blij dat Broklede de mogelijkheid gaf voor mij om aan deze culturele activiteit mee te doen.

Ik zit helemaal rechts op de foto.

Laatste Nieuws

Broklede Oscars 2020

De winnaars van 2020 zijn bekend!

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top