Het Broklede Debatteam

‘Leraren die LHBT’er zijn moeten verplicht uit de kast komen’ en ‘Het moet verboden worden voor chatdiensten (zoals Whatsapp en Facebook Messenger) om end-to-end encryptie toe te passen.’ Dit waren twee van de drie stellingen tijdens de voorrondes van het NK debatteren in Utrecht. Het NK debatteren voor scholieren bestaat al negentien jaar en is uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi van Nederland. Dit jaar deed RSG Broklede voor de eerste keer mee. We waren één van de veertig deelnemende scholen. Broklede won twee keer en werd één keer nipt verslagen. Jammer genoeg zijn we net niet door naar de finale.  Het was een geweldige,  leerzame en gezellige dag met een superteam!
Volgend jaar doen we zeker weer mee.

nl-debatteren-nov-16

Laatste Nieuws

Model European Parliament Nationaal

Eind september deed Broklede mee aan het Model European Parliament Nationaal. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!

Lees meer >

Ook dit najaar krijgen leerlingen van 5vwo en 6vwo kans om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan een van de dertien masterclasses op de universiteit.

Lees meer >
Top