Dave, Yannick, Sezay, Denny

Madebypara oftewel Para.
Para is ons kleinschalige kleding bedrijfje. We zijn op dit idee gekomen door het passie uur. Wij hadden zelf eerst een ander onderwerp voor ogen maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk.
Daarna wilden we creatief bezig zijn, spullen ontwerpen en al dat soort dingen. Uiteindelijk leek het ons een leuk idee om kleding te ontwerpen.
Maar ja, dan moet je nog wel een goede naam hebben. We hebben eerst gewoon woorden in Google Translate getypt en kwamen erachter dat ‘para’ in het Turks ‘geld’ betekent. Dat leek ons wel wat!
We gingen site’s opzoeken waar je kleding kon laten bedrukken en kwamen op een site gekomen waar wij onze eigen kleding konden ontwerpen en konden laten maken.
Na wat geld ingelegd te hebben, hebben wij ons eerste zelf ontworpen shirt laten maken.
Na een klein tijdje had er iemand interesse in ons ontwerp en snel volgden er meer, vooral uit de klas en uit onze vriendengroep. Via sociale media zijn we een instagram account begonnen: @madebypare. Nu kun je de shirts, sweater, hoodies ook via instagram bestellen. We draaien nu ongeveer helemaal op de winst die we maken en kunnen de kleine investering die in Para is gestoken terugverdienen. We hebben al een behoorlijk wat verkocht. Zelf hadden we nooit verwacht dat er zo veel interesse in zou zijn en we hopen dat dit nog lang door blijft gaan.
Daarom zijn wij nu ook een website aan het maken die binnenkort online komt: parakleding.nl
Als jullie meer van ons willen zien zoek ons dan op instagram of binnenkort op internet.
Groeten van het team van Para
Dave, Yannick, Sezay, Denny

Laatste Nieuws

Broklede Oscars 2020

De winnaars van 2020 zijn bekend!

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top