Anouk en Roos Wind

Wij zijn Anouk (2Vh) en Roos Wind (1HVe) en zijn in de zomervakantie verhuisd vanuit Curaçao naar Nederland.  Dit jaar zijn we op Broklede gestart.

Wat is anders aan het  naar school gaan op Curaçao en naar Broklede in Nederland?
Allereerst het weer. In Curaçao is het het hele jaar door warm en in Nederland hebben we al verschillende seizoenen meegemaakt. Vorige week hebben we voor het eerst sneeuw gezien dat was een bijzondere ervaring. Onze school op Curaçao had 300 Nederlandse leerlingen en Broklede is natuurlijk veel groter. In Curaçao beginnen de lessen om 07.15 uur met die duren tot 12.30 uur en in de middag ben je vrij. Omdat we ook met auto naar school moesten stonden we iedere dag om 05.30 uur op. Je raakt in een warm klimaat wel eerder gewend aan vroeg opstaan.

De leerlingen zijn wel vrijer in Nederland en zeggen veel meer wat ze denken. In Curaçao is het niet gebruikelijk dat je alles zegt wat je denkt. Het is fijn dat we in Nederland overal op de fiets naar toe kunnen, dat voelt als vrijheid. In Curaçao doe je alles met de auto en worden leerlingen van school gebracht en gehaald met de auto. Ook als je afspreekt bij vriendinnen moet je worden opgehaald met de auto, niemand fietst.

Wij vinden Broklede een hele leuke school en hebben snel onze draai hebben gevonden.  We waren in Curaçao fanatieke en getalenteerde zeilers en mogen nog steeds uitkomen voor de nationale zeilploeg van Curaçao. We hebben al aan veel internationale zeilwedstrijden over de hele wereld meegedaan. In de kerstvakantie zeilen we met de nationale zeilploeg van Curaçao in Miami.

We wensen Anouk en Roos uiteraard veel succes toe en we zijn trots om deze leerlingen op Broklede te hebben!

Laatste Nieuws

Broklede Oscars 2020

De winnaars van 2020 zijn bekend!

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top