Haal de wereld in huis!

Eind augustus 2018 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 15-jarige Kijnaphat komt op 25 augustus naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Utrecht. We weten al dat hij welkom is op het RSG Broklede in Breukelen. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin in Breukelen (of op fietsafstand) die het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Kijnaphat stelt zich voor:

Mijn naam is Kijnaphat, mijn familie en vrienden noemen me “Ja”, wel zo makkelijk. Ik woon in Nonthaburi, dat ligt in Centraal Thailand. Ik speel zelf fanatiek zaalvoetbal, ik sta op goal! Verder houd ik van muziek, ik speel zelf drums in een bandje met mijn vrienden en ik luister veel naar muziek. Linkin Park is mijn favoriete band. Had ik al verteld dat ik ook veel fiets, best handig wanneer ik in Nederland ben. Mijn school doet veel aan drama, sport, muziek en veldwerk. Ik vind wiskunde het leukste vak, want daar kan ik later elektrotechniek mee gaan studeren, net als mijn vader.

Ik heb Nederland gekozen voor mijn uitwisselingsjaar omdat Nederland een tolerant land is waar veel culturen samenleven. Ik kijk er naar uit om veel nieuwe ervaringen op te doen en de Nederlandse taal te leren. Kijnaphat’s volledige profiel vindt u hier.

Bent u geschikt als gastgezin?

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio Coördinator van Travel Active.

Het gastgezin voor Kijnaphat dient uit een huishouden van minimaal 2 personen te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Meer informatie?

Wilt u Kijnaphat, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Dick van Steenis, conrector

 


Laatste Nieuws

Model European Parliament Nationaal

Eind september deed Broklede mee aan het Model European Parliament Nationaal. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!

Lees meer >

Ook dit najaar krijgen leerlingen van 5vwo en 6vwo kans om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan een van de dertien masterclasses op de universiteit.

Lees meer >
Top