Broklede Learning Tracks

De Broklede Learning Tracks geven inzicht in leerhoudingen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich bewust worden van hun eigen leerproces en steeds beter in staat zullen zijn om hun eigen leerdoelen op het gebied van deze leerhoudingen te benoemen.

Kaart
Onder onderstaande links vindt u de kaart die aanleiding kan zijn voor gesprekken over het leerproces van uw kind.
Op deze kant staan de door ons beschreven leerhoudingen op twee taalniveaus: die van de startende leerling en die van de gevorderde leerling.
Op de andere kant staat uit welk gedrag die houdingen dan blijken, op drie niveaus: van ‘launching’ tot ‘mastering’.

Feedback
Op het rapport staat bij elk Engelstalig vak een A, B of C voor ‘BC’, hetgeen staat voor ‘bilingual conduct’. Deze BC geeft weer waar de leerling volgens de vakdocent staat op de learning tracks. Staat er een C, dan is de leerling nog niet op het goede spoor. Een B betekent dat de leerling vaak op de goede weg is en een A betekent ‘right on track’.

Vanzelf spreekt, dat deze letters aanleiding zijn tot gesprekken over leerhouding en leerprocessen en niet dienen om de leerling ‘af te rekenen’ op zijn of haar gedrag.

 

 

Laatste Nieuws

We zijn trots!

Beste/lieve leerling in 5havo of 6vwo,
In dit bizarre en bijzondere schooljaar nemen de meesten van jullie afscheid van Broklede. Maar wij nemen ook afscheid van jou.

Lees meer >
Coronavirus

Lees hier de meest actuele richtlijnen en mededelingen van het RIVM.

Lees meer >
Top