Leerwegen

De eerste klassen beginnen hun opleiding in een havo, havo/vwo, thavo, vwo of een tvwo klas. Zij worden ingedeeld op grond van het advies van de basisschool en een tweede toelatingsgegeven. Leerlingen voor het tweetalig havo en tweetalig vwo hebben daarnaast een toelatingsgesprek en taaltoets gehad. Het vervolg van hun schoolloopbaan speelt zich af binnen het schema van mogelijkheden zoals hieronder weergegeven.
Met ingang van schooljaar 2017-2018 zijn we gestart met de tweetalige havo opleiding. Er is op dit moment dus alleen een 1e leerjaar; dit zal zich ieder schooljaar verder uitbreiden.

Aan het eind van het tweede jaar havo/vwo doet de school een bindende uitspraak over het vervolg van de leerroute: havo 3 of vwo 3. Aan het eind van het 3e leerjaar maken de leerlingen hun ­profielkeuze voor de bovenbouw. Leerlingen uit vwo 3 kunnen, mits het rapport het toestaat, gericht bevorderd worden naar havo 4. Na het behalen van het havo-diploma is onder zekere voorwaarden een overstap naar vwo 5 mogelijk.

Leerjaar 6     tvwo     vwo

Leerjaar 5     tvwo     vwo                                               havo

Leerjaar 4     tvwo     vwo                                               havo     vmbo

Leerjaar 3     tvwo     vwo                                               havo     mbo

Leerjaar 2     tvwo     vwo     vwo / havo                      havo

Leerjaar 1     tvwo     vwo      vwo / havo     thavo      havo     Rientjes mavo+


logoRientjesMavo

Samenwerking

Leerlingen met een mavo/havo advies van de basisschool starten in een mavo+klas op de Rientjes Mavo. Na bevordering naar havo 2 kunnen deze leerlingen instromen in havo op RSG Broklede.
Klik hier door naar de website van de Rientjes Mavo.

 

Laatste Nieuws

Ook dit najaar krijgen leerlingen van 5vwo en 6vwo kans om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan een van de dertien masterclasses op de universiteit.

Lees meer >
De start van het schooljaar

Het kabinet heeft op 24 juni 2020 besloten dat vanaf 1 juli – op basis van het advies van het OMT – de 1,5 meter afstand tussen alle leerlingen onderling in het voortgezet onderwijs wordt losgelaten.

Lees meer >
Top